Thursday, 11 April 2013

Tips Diet untuk lebih berkesan

Tips diet

(1)  anda ambil ukuran badan seiring dengan timbang berat badan. Diet ni tak semestinya akan turun berat badan dulu sebab ada individu yang badan shape on dulu baru die turun berat badan. Dari situ kita boleh tau sama ada turun saiz atau turun berat.
(2)   Kena konsisten dan jangan ingat boleh turun berat badan dalam sehari..Letak target jangka pendek 3 BULAN.
(3)   Stagnant period = normal untuk long term diet. Cuma continue diet seperti biasa sebab badan sedang shape on semasa stagnant period.
(4)   WAJIB ambil SARAPAN. Kita tidur lebih kurang dalam 6-8 jam dan sepanjang tempoh tu perut jadi berasid. Paling kurang bangun pagi tu, alas dengan segelas air untuk neutralkan asid tu. SARAPAN ni jadi penanda aras untuk tenaga sepanjang hari yea.
(5)   JANGAN SKIP MEAL..Kalau jenis nak mengunyah je, makan banyak kali tapi kuantiti sedikit. Dinner kalau tak mahu makan berat, ambil light meal walaupun sekadar biskut atau buah-buahan. Ini untuk elakkan badan bertukar kepada “starving mood”
(6)   Ambil NASI sekurang-kurangnya sekali sehari. Saya tak setuju dengan diet tanpa nasi sebab badan kita perlukan karbohidrat. Nasi adalah lebih baik daripada roti, mee dan pasta.
(7)   AIR KOSONG..25kg bersamaan 1LITER.
(8)   Portion plate jaga : Separuh pinggan nasi +1/4 Sayur+1/4 lauk../Kalau lapar, tambah lauk n sayur..Bukan tambah nasi yea..
(9)  Snack between meal tu boleh sahaja tapi ambillah buah-buahan / dried fruits..senang cakap benda berkhasiat la
(10) Ambil buah SEBELUM makan bukan sebagai dessert yer...





Program Diet dengan Shaklee

Badan dah gemuk? Montel?... saya pun...

Nak tahu Shaklee ada menyediakan program diet yang selamat...
Nak tahu caranya.. jom baca...

Formula asas diet Shaklee adalah: - Detox + Fat Emulsifier + Protein

Apa benda ni? contoh produk?

Detox Product : Herb-lax / Alfalfa
Fat Emulsifier : Lecithin
Protein : Cinch Shake / ESP

Kenapa perlu detox?
Detox penting untuk mengeluarkan toksin berlebihan dalam badan.Mungkin ada yang pernah berdiet tapi tak nampak kesannya. Puncanya mungkin masalah detox. Bila toksin terlampau banyak, badan akan sukar untuk serap nutrient yang diambil samada daripada supplement atau diet harian.

Susunan terbaik Herblax > Alfalfa ..herblax TIDAK DIGALAKKAN untuk IBU MENYUSU jika diambil harian. So, cara pemakanan perlu diubahsuai untuk bf mommy. 2-3 kali seminggu.

Diet yang berjaya bukan bermakna “SAYA TURUN BERAT 10KG DALAM SEBULAN”..Itu sebenarnya diet paling tak berjaya..Saya boleh jamin yang orang tu akan rebound balik.

Kenapa Lecithin perlukan Detox Product?
Lecithin fungsinya semata-mata untuk memecahkan lemak berlebihan dalam badan dan perlukan medium pengangkutan untuk bawa keluar daripada badan. Oleh itu, saya suggest ambil lecithin dengan combination produk di atas.

Kepentingan Protein?
Protein penting untuk pelihara OTOT dalam badan. Perasan tak ada orang yang berat badan turun tapi badan flabby ( menggeleber). Orang yang macam ni, yang turun tu bukan berat tapi die kehilangan otot. Otot penting untuk tingkatkan metabolisme badan bagi pembakaran lemak. Sebab tu kalau tengok penerangan tentang Cinch Shake, antara point yang ditekankan adalah pemeliharaan otot semasa diet.

Untuk Ibu menyusu, sarankan pengambilan ESP ( Energizing Soy Protein) daripada Cinch Shake sebab kalori cinch sangat rendah dan dikhuatiri membantutkan pertumbuhan anak-anak.

Jadi, perlukah saya ambil kesemua product?
TERBAIK adalah ambil semua tapi saya faham yang ada alami masalah bajet. Oleh itu, boleh mulakan samada dengan herb-lax+lecithin atau alfafa+lecithin dulu. Selepas berat badan mula turun, boleh tambah protein. Saya suggest ikut bajet anda lah sebab tidak mahu membebankan.

Cara pengambilan Shaklee product
Saya cadangkan and buat proses untuk detox dulu.
(1)   Jika guna herblax, day 1 hingga day 3 tu ambil herblax SAHAJA. Lecithin mulakan pada hari ke 4 onward. Weekend ( Jumaat, Sabtu, Ahad) ambil herblax bersama-sama lecithin.
(2)   Lecithin : 6 caps sehari seperti tertulis di botol. Paling elok 2 caps after breakfast, lunch n dinner..Atau boleh pecahkan 3caps after breakfast / lunch atau mana yang sesuai la.
(4)   Protein : boleh buat fruit shake untuk menyedapkan rasa.
Note : Sila minum dalam 500ml air kosong selepas mengambil herblax.

Jadual cara makan

 Minggu 1-3
Pagi - sarapan macam biasa -

minum pagi - bancuh 1 scoop ESP atau Cinch dengan air sejuk

Lunch - makan seperti biasa tapi jangan la sampai berpinggan2 yer... pastikan 1/4 nasi, 1/2 sayur dan 1/4 sumber protein

minum petang -  bancuh 1 scoop ESP atau Cinch dengan air sejuk

Makan malam - ambik seperti biasa.. kalau tak nak makan berat pun memadai makan roti atau biskut.. jangan skip langsung yer... pastu ambik sebelum tidur.. herbalax @ alfalfa 3 tablet .. 

Minggu 4 dan seterusnya

Pagi - sarapan macam biasa - 

Minum pagi - bancuh 1 scoop ESP atau Cinch dengan air sejuk

Lunch - makan seperti biasa tapi jangan la sampai berpinggan2 yer... pastikan 1/4 nasi, 1/2 sayur dan 1/4 sumber protein  - pastu ambik lecithin 2 caps

Minum petang -  bancuh 1 scoop ESP atau Cinch dengan air sejuk

Makan malam - ambik seperti biasa.. kalau tak nak makan berat pun memadai makan roti atau biskut.. jangan skip langsung yer... pastu ambik sebelum tidur.. herbalax @ alfalfa 3 tablet dan lecithin 3 caps





Testimoni set pelansingan - beliau mengamalkan ESP, Lecithin, Alfalfa dan Omega Guard






Wednesday, 10 April 2013

ESP - Soy Protein Isolate Powder



 
Adakah anda mengalami simptom2 ini :

1. Kulit wajah kusam dan tidak ceria?
2. Wajah penuh dengan tompokan bekas jerawat yang hitam?
3. Bekas gigitan nyamuk dan serangga  yang akhirnya menjadi kudis dan meninggalkan kesan ?
4. Rambut sering gugur dan tidak kuat?
5. Badan lemah dan tidak bertenaga?




Mari kita mengenal produk yang terlaris di pasaran ni...

Apa itu ESP?

Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu.

Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik.  ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.

Apa kelebihan Shaklee ESP ini :
•    Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan
      rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
•    Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
•    Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada
      keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones.  Kajian
      menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal
      kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*
•    Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu
      Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),
      di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari
      proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.


Risiko Kekurangan Protein (umumnya):
 
1.
Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
2.
Kidney disease (penyakit buah pinggang)
3.
Liver (penyakit hati)
4.
High Cholesterol (kolesterol tinggi)
5.
Low blood pressure (tekanan darah rendah)
6.
Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
7.
Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
8.
Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
9.
Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
10.
Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
11.
Poor vision (Penglihatan kurang baik)
12.
Irritability (Badan menggeletar)
13.
Fatigue (Letih lesu)
14.
Weakness (Lemah)
15.
Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
16.
Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
17.
Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan



Fakta ringkas ESP:
Ini adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. 

ESP memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.

ESP mengandungi 14 gram protein soya BUKAN GMO berkualiti tinggi 

ESP Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

ESP tidak mengandungi kolesterol dan laktosa.

 Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya.

Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet


nak lebih byk info? layari klik sini


Hubungi saya / SMS 0134331835 
SID Suria / Azraie  889338 

Pre-Order Chewable- Vita C

Maklumat terbaru dari Shaklee..

" RM0.00 Shaklee: We accept pre-order for Chewable C 100mg (90 Tabs) from today onwards and product will be available by end of Apr 2013. Place your order now. TQ "

Sape-sape nak buat order boleh contact saya .... produk ni dah lama out of stock tau... jgn lepaskan peluang keemasan ini... cepat-cepat order buat stok...
 
 

Vita-Lea® Iron Formula


Multi vitamin & Multi mineral

Multi yang Hebat
Suplemen seimbang dan komprehensif yang dihasilkan dengan Sains terbaik Shaklee yang mampu dibeli.  Vita-Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Jika diambil setiap hari, Vita-Lea mampu:
•    Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.*
•    Mengandungi beta karotena yang membantu dalam
      mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan
      tisu.
•    Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D
      untuk kesihatan tulang dan gigi.
•    Biotin dan asid pantotenik membantu untuk
      memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh
•    Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah
      merah.*

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.
Tiada tambahan perasa tiruan, pemanis, bahan pewarna atau pengawet.



Perbezaan Shaklee

Kemajuan Saintifik

  • Disokong oleh tujuh kajian klinikal


Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif

  • Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel-sel baru.


Kualiti yang luar biasa

  • Lebih daripada 340 ujian kualiti dilakukan setiap kali Vita-Lea dihasilkan


Vitamin D - Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat*

Beta Karotena - Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi*

Vitamin E - Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi*

Kalsium - Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot*
Boron - Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang*
Magnasium - Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung*
Biotin - Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak*
Lain-lain - Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna dan bahan pengawet*




Wednesday, 3 April 2013

VIVIX

Revolusi Terbaru dari Shaklee

Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. 

Bakal dipatenkan tidak lama lagi.  Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk Shaklee.






















Nutriferon

 
NutriferonTM mengandungi satu campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi yang berasal daripada biji labu, benih plantago, kuntuman bunga Japanese Honeysuckle dan bunga safflower.  Boleh didapati secara eksklusif melalui Shaklee.

Fungsi Nutriferon


Nutriferon ini dihasilkan sebagai ‘boost’ kepada sistem perlindungan imuniti tubuh – interferon. Interferon adalah sejenis protein yang dihasilkan oleh tubuh kita untuk melawan virus ( kiranya ia adalah imun la), sekaligus mengelakkan virus tersebut ‘membiak’ dalam tubuh kita.

Produk ini diibaratkan seperti kita ambil antibiotik la... untuk melawan balik semua virus-virus yang ada dalam tubuh kita... 

Lebih daripada 40 Tahun Penyelidikan
Dr. Kojima berjaya mencipta NutriferonTM selepas beberapa kali menjalankan ujikaji dan penilaian terhadap beribu-ribu sebatian dan lebih daripada 200 herba lain.









NutriFeron terbukti secara klinikal terdiri daripada gabungan ekstrak tumbuhan yang mengukuhkan sistem imun. NutriFeron menstimulasikan setiap sel di dalam badan kita untuk menghasilkan interferon aslinya sendiri.
Apakah interferon? Interferon ditemui oleh Dr. Yosuhiko Kojima pada tahun 1954, iaitu bahan semulajadi yang dihasilkan oleh setiap sel badan. Ianya diaktifkan setiap kali sel dijangkiti oleh mikrob, virus, sel kanser dan lain-lain.

Siapa yg perlukan Nutriferon

1. Sesiapa sahaja yang berumur melebihi 12 tahun yang gaya hidupnya amat sibuk, tekanan gaya hidup menyebabkan system imun individu ini seringkali mengalami serangan yang berterusan
2. Individu yang ingin proaktif di dalam mengoptimumkan respons imun mereka terhadap iritasi alam sekitar dan juga pencemaran udara
3. Individu yang ingin mengekalkan prestasi sistem imun mereka di tahap yang maksimum
4. Individu yang berumur, yang sedemikian terdedah kepada kekurangan imuniti
5. Individu yang diet mereka tidak optimum
6. Individu yang sering tertekan/hidup dalam tekanan
7. Individu yang gaya hidupnya tidak/kurang aktif
8. Kanak-kanak http://www.wahm.com/forum/archive/t-37417.html
9. Kanak-kanak 2 tahun ke atas http://news.myshaklee.com/us/en/about_flu_prevention.html

 Kenapa perlu Nutriferon?

Untuk kegunaan harian, NutriFeron meningkatkan pengeluaran interferon semulajadi badan iaitu suatu pengaktif kritikal sistem imun.

NutriFeron berfungsi di dalam peringkat selular sel dalam dua cara iaitu
- Mengaktifkan sistem pertahanan imun dengan aktif/cepat
- Menggerakkan "pasukan cari dan musnah' dalam sistem imuniti badan.

Interferon membantu melindungi kita daripada pendedahan harian terhadap beribu penceroboh asing yang boleh membawa kepada penyakit serius dan penyakit.

Oleh itu, amat perlu bagi kita untuk menolong badan kita membantu diri kita sendiri dan itulah tujuan Nutriferon; untuk merangsang setiap sel badan untuk menghasilkan lebih banyak interferon asli untuk menyediakan badan kita perlindungan dengan tahap yang lebih tinggi dalam skop yang luas terhadap serangan selsema, virus dsb.

Kenapa Nutriferon Shaklee?

1. Meningkatkan tahap interferon secara semulajadi – saintis telah mengenalpasti interferon sebagai satu faktor penting penyumbang kepada fungsi imun yang sihat. Nutriferon adalah satu-satunya supplemen tambahan di US yang dihasilkan oleh immunologist yang menjumpai interferon yang meningkatkan pengeluaran interferon di dalam badan secara semulajadi.

2. Dihasilkan oleh individu yang menjumpai Interferon - Dr. Yasuhiko Kojima, imunologi dunia yang terkenal yang telah menemui interferon pada tahun 1954, telah melakukan penyelidikan berdedikasi selama empat puluh tahun untuk mencari sebatian semulajadi yang akan memberi rangsangan kepada pengeluaran interferon. Nutriferon daripada Shaklee adalah satu-satunya supplemen perlindungan di US.

3. Penyelidikan selama 40 tahun – selepas 40 tahun melakukan ujian yang teliti dan melibatkan percubaan bertan-tan kandungan sebatian semulajadi dan herba, Dr. Kojima membangunkan campuran unik empat elemen berkuasa sayur-sayuran yang meningkatkan pengeluaran semulajadi interferon badan.

4. Campuran interferon yang dipatenkan – elemen tumbuh-tumbuhan penggalak. NutriFeron mempunyai MACH, 1 campuran interferon drpd ekstrak tumbuhan yg telah dipatenkan formula ekslusif yang mengandungi ekstrak labu, ekstrak safflower, ekstrak benih Asian Plantain dan ekstrak bunga Japanese Honeysuckl.
5. disokong oleh 4 kajian klinikal ke atas manusia- 4 kajian klinikal yang dikeluarkan mengesahkan kesihatan luarbiasa dan sokongan imunisasi hasil manfaat daripada campuran ekstrak proprietari yang ditemui di NutriFeron.

6. Formula eksklusif dilindungi oleh tiga paten - Nutriferon disokong oleh tiga paten dan hanya boleh didapati melalui Shakee dan Independent Distributor Shaklee sahaja. Formula yang unik dan berpaten ini hanya eksklusif di Shaklee.

7. Dibuat menepati piawaian kualiti yang terbaik – supplemen tambahan yang berkesan, NutriFeron telah melalui ujian sistematik yang ketat untuk keselamatan, kesucian, potensi, dan prestasinya.


Cara pengambilan :

  • Diambil satu minggu sekali sahaja untuk mereka yang sihat, ATAU,
  • Satu paket sehari (atau, jika perlu),di minum bersama air.