Thursday, 11 April 2013

Program Diet dengan Shaklee

Badan dah gemuk? Montel?... saya pun...

Nak tahu Shaklee ada menyediakan program diet yang selamat...
Nak tahu caranya.. jom baca...

Formula asas diet Shaklee adalah: - Detox + Fat Emulsifier + Protein

Apa benda ni? contoh produk?

Detox Product : Herb-lax / Alfalfa
Fat Emulsifier : Lecithin
Protein : Cinch Shake / ESP

Kenapa perlu detox?
Detox penting untuk mengeluarkan toksin berlebihan dalam badan.Mungkin ada yang pernah berdiet tapi tak nampak kesannya. Puncanya mungkin masalah detox. Bila toksin terlampau banyak, badan akan sukar untuk serap nutrient yang diambil samada daripada supplement atau diet harian.

Susunan terbaik Herblax > Alfalfa ..herblax TIDAK DIGALAKKAN untuk IBU MENYUSU jika diambil harian. So, cara pemakanan perlu diubahsuai untuk bf mommy. 2-3 kali seminggu.

Diet yang berjaya bukan bermakna “SAYA TURUN BERAT 10KG DALAM SEBULAN”..Itu sebenarnya diet paling tak berjaya..Saya boleh jamin yang orang tu akan rebound balik.

Kenapa Lecithin perlukan Detox Product?
Lecithin fungsinya semata-mata untuk memecahkan lemak berlebihan dalam badan dan perlukan medium pengangkutan untuk bawa keluar daripada badan. Oleh itu, saya suggest ambil lecithin dengan combination produk di atas.

Kepentingan Protein?
Protein penting untuk pelihara OTOT dalam badan. Perasan tak ada orang yang berat badan turun tapi badan flabby ( menggeleber). Orang yang macam ni, yang turun tu bukan berat tapi die kehilangan otot. Otot penting untuk tingkatkan metabolisme badan bagi pembakaran lemak. Sebab tu kalau tengok penerangan tentang Cinch Shake, antara point yang ditekankan adalah pemeliharaan otot semasa diet.

Untuk Ibu menyusu, sarankan pengambilan ESP ( Energizing Soy Protein) daripada Cinch Shake sebab kalori cinch sangat rendah dan dikhuatiri membantutkan pertumbuhan anak-anak.

Jadi, perlukah saya ambil kesemua product?
TERBAIK adalah ambil semua tapi saya faham yang ada alami masalah bajet. Oleh itu, boleh mulakan samada dengan herb-lax+lecithin atau alfafa+lecithin dulu. Selepas berat badan mula turun, boleh tambah protein. Saya suggest ikut bajet anda lah sebab tidak mahu membebankan.

Cara pengambilan Shaklee product
Saya cadangkan and buat proses untuk detox dulu.
(1)   Jika guna herblax, day 1 hingga day 3 tu ambil herblax SAHAJA. Lecithin mulakan pada hari ke 4 onward. Weekend ( Jumaat, Sabtu, Ahad) ambil herblax bersama-sama lecithin.
(2)   Lecithin : 6 caps sehari seperti tertulis di botol. Paling elok 2 caps after breakfast, lunch n dinner..Atau boleh pecahkan 3caps after breakfast / lunch atau mana yang sesuai la.
(4)   Protein : boleh buat fruit shake untuk menyedapkan rasa.
Note : Sila minum dalam 500ml air kosong selepas mengambil herblax.

Jadual cara makan

 Minggu 1-3
Pagi - sarapan macam biasa -

minum pagi - bancuh 1 scoop ESP atau Cinch dengan air sejuk

Lunch - makan seperti biasa tapi jangan la sampai berpinggan2 yer... pastikan 1/4 nasi, 1/2 sayur dan 1/4 sumber protein

minum petang -  bancuh 1 scoop ESP atau Cinch dengan air sejuk

Makan malam - ambik seperti biasa.. kalau tak nak makan berat pun memadai makan roti atau biskut.. jangan skip langsung yer... pastu ambik sebelum tidur.. herbalax @ alfalfa 3 tablet .. 

Minggu 4 dan seterusnya

Pagi - sarapan macam biasa - 

Minum pagi - bancuh 1 scoop ESP atau Cinch dengan air sejuk

Lunch - makan seperti biasa tapi jangan la sampai berpinggan2 yer... pastikan 1/4 nasi, 1/2 sayur dan 1/4 sumber protein  - pastu ambik lecithin 2 caps

Minum petang -  bancuh 1 scoop ESP atau Cinch dengan air sejuk

Makan malam - ambik seperti biasa.. kalau tak nak makan berat pun memadai makan roti atau biskut.. jangan skip langsung yer... pastu ambik sebelum tidur.. herbalax @ alfalfa 3 tablet dan lecithin 3 caps





Testimoni set pelansingan - beliau mengamalkan ESP, Lecithin, Alfalfa dan Omega Guard






No comments:

Post a Comment