Tuesday, 21 May 2013

Vitamin Shaklee untuk kesihatan kanak-kanak

Memandangkan keadaan cuaca yang tidak menentu sekarang ni, ramai kanak-kanak yang sering sakit, demam, selsema, batuk, asma dan macam-macam lagi. Selaku ibu bapa, pernahkah anda berfikir sama ada nutrisi badan anak anda mencukupi untuk menentang penyakit-penyakit ni?

Ha.. sebab itu la anak-anak ni mudah terkena demam, selsema dan batuk sebab sistem imunisasi mereka belum cukup kuat untuk menentang virus-virus ni. 
Apa kata mulai sekarang kita sediakan 'makanan' untuk sistem imun ni supaya ia lebih kuat menentang virus dan kuman-kuman yang membawa penyakit.



Set untuk kanak-kanak berusia 1 tahun - 3 tahun adalah MealShake dan Omega Guard


Mealshake ini diperbuat dari protin soya yang mengandungi nutrisi yang lengkap untuk kanak-kanak. Selain rasanya yang sedap, ia membantu pertumbuhan kanak-kanak sebab ia mengandungi asid folik, kalsium, magnesium dan bermacam-macam lagi lah... 



Omega Guard ni pulak dihasilkan dari ekstrak ikan laut air sejuk di perairan Jepun. Ia 3 kali ganda lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. Berbanding produk omega di pasaran, Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia ang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenia asid lemak Omega 3  semulajadi seperti EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. 
 Omega Guard ni membantu meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru. Ia juga dapat mencegah insomnia dan membantu mengurangkan tekanan.

Untuk kanak-kanak berumur 4 keatas, saya syorkan ditambah 2 lagi supplement untuk mereka iaitu :-

Chewable Vita-C





Rasa oren semulajadi sangat enak bila dikunyah. 
Tubuh badan boleh melakukan banyak perkara tetapi tidak boleh menghasilkan atau menyimpan vitamin C.
Vitamin C memainkan peranan penting dalam memelihara kandungan antioksidan semulajadi tubuh dan juga penting untuk tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan yang baik. Chewable Vita-C dengan rasa limau dapat menyediakan vitamin C setara 1½ buah oren.  Ia ideal juga untuk kanak-kanak atau sesiapa sahaja yang sukar untuk menelan pil.


Vita-Lea for Children Chewable



 - membekalkan 19 vitamin dan zat  perlu
- sumber kalsium pembina tulang
- baik untuk kesihatan
 - bekalan harian untuk vitamin B

Nutrisi-nutrisi ini amat penting bagi pertumbuhan kanak-kanak dan perkembangan otak yang sihat.

Hubungi saya / SMS - Suriati 0134331835
SID Suria 889338










Friday, 17 May 2013

Alfalfa Complex Shaklee dan wanita



Diperbuat daripada tanaman Alfalfa secara organik di California yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia. Alfalfa juga dikenali sebagai "Raja Segala Tumbuhan". Ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakkannya tidak terdapat didalam buah-buahan mahupun sayuran. 10 biji alfalfa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu.

Banyak khasiat alfalfa Shaklee untuk kesihatan seperti :- 
1. mencuci darah, hati dan usus.
2. melawan alahan - memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air. Elok untuk seseorang yang menghadapi resdung
3. menyingkirkan lemak dan kolesterol
4. Melawan tumor- memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
5. mencegah / merawat atritis.

Selain itu ia sangat elok untuk kesihatan dalaman wanita.
1. Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
2. Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
3. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
4, Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).

Wow betapa hebatnya alfalfa ni... saya pun sudah merasai nya.. isteri-isteri diluar sana.. bila lagi? Suami pasti tersenyum.


Nak tahu lebih banyak kelebihannya kepada wanita / isteri? Meh jenguk web disini 

Nak order? Boleh SMS saya Suriati 0134331835 .... saya boleh berikan harga istimewa untuk anda...

Salam sayang... Suria 889338 

Wednesday, 15 May 2013

Set Vitamin Shaklee Untuk Menambah Berat Badan

Zaman sekarang ni ramai yang mengimpikan bentuk badan yang menarik. Ramai yang nak kurus tak kira lelaki atau perempuan. Memang banyak produk-produk pelansingan dijual Di Malaysia ni. Tapi ada tak produk untuk penambahan berat badan? Ramai jugak yang berbadan kurus nak tambah berat badan.



Banyak produk terjual di Malaysia untuk menambah berat badan... tapi semuanya selamat ker? berkesan ker?
Ha.. apa kata anda cuba produk Shaklee ni. Ia dijamin selamat dan halal.
Untuk set menambah berat badan ni, supplement yang disarankan adalah :-

1. Meal Shakes
2. Vita-Lea
3. B- Complex
  

Meal Shakes 



Meal Shakes Shaklee menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan harian. Ia dihasilkan untuk semua golongan - bayi, pelajar, kanak-kanak membesar, ibu mengandung, para atlet, orang sakit, orang yang sibuk bekerja atau yang selalu mengambil makanan segera. Jika anda mencari sarapan pagi yang penuh khasiat, Meal Shakes merupakan pilihan paling bijak.
Manfaat utama :-
1. Nutrisi yang lengkap - menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat yang diperlukan oleh badan . Ia juga mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak
2. membantu tumbesaran
3. Anti Oksida
4. Mengembalikan seri wajah 
5. Lazat - minuman yang lazat untuk dinikmati bersama fuktosa semulajadi. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan. 




Vita-Lea     

Vita-lea metrupakan mutivitamin dan multimineral yang pertama dicipta di dunia. Tablet vita-lea disaluti dengan serbuk nutrisi- spirulina. Ia merupakan tablet multi-vitamin paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung  di dalamnya mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.
Manfaat utamanya :-
1.Penambahan tenaga segera - pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental.
2. Pelengkap nutrisi
3. keupayaan sistem produktif
4. Metabolisme
5. Elemen penting pada sel tubuh
6. Melindungi organ.


B- Complex



B- Complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B, termasuklah 100% biotin dan asid folik. Kesemua 8 komponen ini perlu ada pada vitamin B-kompleks untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna.
Manfaat utama :- 
1. menukarkan makanan kepada tenaga.
2. melawan tekanan- memastikan kesihatan fungs saraf sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia.
3. membantu tumbesaran - menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak. membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.
4. rambut beruban dan gugur
5. baik untuk mata
6. mencegah anemia
7. meredakan senggugut

Jadual Pengambilan yang di sarankan

Pagi (Sarapan) :
Makan pagi (terserah, nasi goreng or nasi lemak or ape2.janji mesti ada daging/ayam/telur/ikan)
Minum susu 1 gelas (bancuh 1 sudu Mealshake)
Mkn B Complex (1bji).Vitalea 1bji (dgn plain water bukan dgn susu)
Brunch :
Makan roti, Minum susu 1 gelas
lunch:
Makan siang-nasi plus lauk ayam/ikan/daging..
Tea time :
Makan roti, Minum susu 1 gelas (bancuh 1 sudu mealshake)
Makan Malam:
(sebaiknya 3-4 jam sebelum tidur..nasi +lauk..sikit2 pun takpe..takyah byk2.janji mkn).
Mkn vitalea 1 biji lagi
10 minit sebelum tidur :
Makan roti sekeping.. Minum susu 1 gelas

RULES
exercise sehari 10 minit paling kurang..drink lots of water - of course


Untuk sebarang pertanyaan boleh SMS saya 0134331835 suriati atau lawat FB saya https://www.facebook.com/SIDSuria

InsyaAllah saya akan bantu anda...


Monday, 13 May 2013

Cadangan Set Kesuburan Lelaki dan Wanita Dari Shaklee

Setiap pasangan yang berkahwin pasti menginginkan zuriat. Ada kalangan mereka belum menimang cahaya mata walaupun sudah 5 tahun berkahwin. Mesti sudah pelbagai usaha dilakukan namun belum berhasil. Jangan putus asa, Tuhan Maha Mengetahui dan percayalah setiap apa yang berlaku pasti ada hikmahnya. Kita sebagai hambanya haruslah tidak putus asa berusaha.
Bermacam-macam usaha boleh dilakukan. Antaranya :-

1. Berjumpa dengan doktor pakar untuk dapatkan khidmat nasihat dan kaedah rawatan. Tapi jangan la hanya sebelah pihak sahaja yang berusaha, suami isteri mesti saling bekerjasama dalam hal ini. Janganlah mementingkan keegoan sendiri demi kebahagian rumah tangga yer.

2. Cari sumber ilmu mengenai kesuburan. Apa itu kesuburan? Bila waktu kesuburan wanita? Cara pemakanan yang bleh meningkatkan kesuburan dan macam-macam lagi... tapi pastikan sumbernya betul yer...

3. Cuba kaedah tradisional pulak... ha.. mengurut... cari la yang ada kepakaran yer.. jangan main bedal jer.. sesetengah pasangan berjaya mendapatkan zuriat selepas berurut tradisional ni...

4. Dapatkan supplement atau vitamin yang boleh meningkatkan kesuburan. Tapi supplement ape yer... Ha.. kat sini saya nak sarankan supplement untuk kesihatan suami dan isteri.

Set Kesuburan Suami dan Isteri... Set ini sangat berpatutan... set yang boleh dikongsi bersama. CUMA Alfalfa sahaja tambahan yang perlu diambil oleh isteri.




Tak kan nak ambil sahaja tanpa tahu khasiatnya... ini pula sedikit keterangan mengenai supplement yang diambil dan khasiatnya.




TIDAK KAH ANDA TERINGIN MENDAPATKAN ANAK SECOMEL INI? 

Marilah kita berusaha dahulu sebelum berserah kepada Yang Maha Esa...


Sekiranya anda inginkan set ini boleh SMS saya Suriati 0134331835. ataupun ada boleh dapatkan set ini di stokis-stokis Shaklee berhampiran anda. Boleh gunakan ID saya untuk dapatkan pada harga ahli 889338