Tuesday, 21 May 2013

Vitamin Shaklee untuk kesihatan kanak-kanak

Memandangkan keadaan cuaca yang tidak menentu sekarang ni, ramai kanak-kanak yang sering sakit, demam, selsema, batuk, asma dan macam-macam lagi. Selaku ibu bapa, pernahkah anda berfikir sama ada nutrisi badan anak anda mencukupi untuk menentang penyakit-penyakit ni?

Ha.. sebab itu la anak-anak ni mudah terkena demam, selsema dan batuk sebab sistem imunisasi mereka belum cukup kuat untuk menentang virus-virus ni. 
Apa kata mulai sekarang kita sediakan 'makanan' untuk sistem imun ni supaya ia lebih kuat menentang virus dan kuman-kuman yang membawa penyakit.Set untuk kanak-kanak berusia 1 tahun - 3 tahun adalah MealShake dan Omega Guard


Mealshake ini diperbuat dari protin soya yang mengandungi nutrisi yang lengkap untuk kanak-kanak. Selain rasanya yang sedap, ia membantu pertumbuhan kanak-kanak sebab ia mengandungi asid folik, kalsium, magnesium dan bermacam-macam lagi lah... Omega Guard ni pulak dihasilkan dari ekstrak ikan laut air sejuk di perairan Jepun. Ia 3 kali ganda lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. Berbanding produk omega di pasaran, Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia ang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenia asid lemak Omega 3  semulajadi seperti EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. 
 Omega Guard ni membantu meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru. Ia juga dapat mencegah insomnia dan membantu mengurangkan tekanan.

Untuk kanak-kanak berumur 4 keatas, saya syorkan ditambah 2 lagi supplement untuk mereka iaitu :-

Chewable Vita-C

Rasa oren semulajadi sangat enak bila dikunyah. 
Tubuh badan boleh melakukan banyak perkara tetapi tidak boleh menghasilkan atau menyimpan vitamin C.
Vitamin C memainkan peranan penting dalam memelihara kandungan antioksidan semulajadi tubuh dan juga penting untuk tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan yang baik. Chewable Vita-C dengan rasa limau dapat menyediakan vitamin C setara 1½ buah oren.  Ia ideal juga untuk kanak-kanak atau sesiapa sahaja yang sukar untuk menelan pil.


Vita-Lea for Children Chewable - membekalkan 19 vitamin dan zat  perlu
- sumber kalsium pembina tulang
- baik untuk kesihatan
 - bekalan harian untuk vitamin B

Nutrisi-nutrisi ini amat penting bagi pertumbuhan kanak-kanak dan perkembangan otak yang sihat.

Hubungi saya / SMS - Suriati 0134331835
SID Suria 889338


No comments:

Post a Comment