Monday, 10 June 2013

Testimoni :- Kak Ida (Ipoh)

Kak ida ni baru lepas bersalin anak ke -3 . Untuk anak sebelum ini dia mengamalkan Set berpantang herba. Kali ni dia kata nak berubah ke cara moden.. Shaklee pilihannya.. Saya bertanya siapa yang promote Shaklee pada kak Ida? Dia cakap "akak search internet saja"... Wah.. nampak tak hebatnya Shaklee ni.. Semua info pasal Shaklee ni hanya dihujung jari saja...
Saya berjumpa Kak Ida ni di Branch Ipoh... Dia nak beli Set Berpantang tapi tak boleh beli.. sebab bukan ahli.. Kebetulan saya sampai disitu.. dia terus minta jadi ahli di bawah saya.. Syukur rezeki tak di duga...

Seminggu selepas Kak Ida bersalin, saya ada SMS dia bertanya khabar.. Dia bukan main seronok dan bertenaga... baby nye pun sihat dan tidak terkena 'Kuning'... alhamdulillah.... Saya ada capture SMS yang dihantar untuk anda semua baca....






Anda rasa ingin seperti Kak Ida? Hubungi saya... Suriati 0134331835 untuk dapatkan info dan harga terbaik.. Saya akan bantu anda sihat dan ceria sepanjang tempoh berpantang...


~ Sayang Selalu ~
Suria / Azraie 889338

Wednesday, 5 June 2013

Meal Shake Shaklee dan Anak anda

Anak-anak permata hati ibu bapa. Ibu bapa pasti susah hati dan runsing apabila anak mereka sering tidak sihat dan kurang selera makan.
Pernah tak ibu bapa di'bebel' oleh jururawat Klinik Ibu dan Anak apabila anak anda tidak cukup berat mengikut graf kesihatan mereka? Biasa tu kan... kadang-kadang sampai naik bosan nak ke klinik... macam-macam kita beri vitamin untuk anak kita tapi tidak menjadi jugak... kalau anak tu senang nak mengunyah vitamin takpe la.. ini kekadang berbotol-botol kita beli vitamin tapi semuanya tersimpan sahaja...



Apa kata kita berikan Meal Shake yang pasti disukai oleh anak anda... Dengan rasa Vanila yang enak dan bau yang harum pasti menambat selera anak anda... Selain vitamin yang terbaik untuk anak anda, ia juga membantu dalam sistem percernaan mereka.. tiada lagi masalah sembelit... 



Untuk maklumat lanjut boleh SMS saya Suriati.. Saya akan membantu anda mendapatkan pemakanan sihat bagi anak anda..

~ Sayang Semua ~
Suria 889338
SMS - 0134331835



 

Susu ibu susu terbaik untuk anak...

Assalamualaikum dan selamat sejahtera... 

Petang-petang ni nak mengimbau kenangan lama... semasa melahirkan puteri sulung ku.. Qistina... nurse minta susu kan anak... masa dalam wad cuba la susukan tapi tak pasti ada ke tidak susunya... ingatkan ada la susu masuk dalam mulutnya... cuba picit dengan tangan... Ya Allah setitis pun susah nak keluar... Malam tu si anak ni asyik menangis sahaja sebab lapar... Nurse Hospital Besar Temerloh dukung dan pujuk dia... agak dah lama pujuk pun still menangis jugak.... pastu diorg bawak anak ni ke pantry diorg la kot... pastu datang hantar balik, tidur nyenyak... aishhh... masa tu terfikir mana la nak dapat susu ni.. esok nya keluar hospital dan balik ke rumah. 
Petang tu.. nurse klinik kesihatan datang ke rumah.. dia suh letakkan puting botol pada breast nak suh anak hisap.. memang kuat la dia hisap tapi yang keluar hanya darah.... mak ai... xde susu jugak.. sakit lagi ade la... puas pulak nak bagi elok yng luka pecah tu... anak pulak kena 'Kuning'... masuk wad hospital lagi...
Hampir 7 hari duduk hospital... bacaan tahap 'kuning' anak makin naik... apa tak nye.. dalam tempoh tu susu badan memang tak de.. puas picit ke sudu.. nak dpt sesudu pun hampir sejam.. redha je la anak ku... bagi je sesudu jer kat dia.. malam tu agak-agak dalam pukul 1 lebih.. aku tengok nurse semua dah masuk 'sarang' (tido kot sebab senyap sunyi jer...) bermula la operasi membancuh sesudu glukos dengan air dan bagi anak minum.. sian dia tak dpt minum susu... baru la dia dapat tidur lena... masa tu tak tahu lagi pasal produk-produk ni... balik je hospital terus beli susu formula.... rasa sedih sangat tak dapat susu kan anak sepenuhnya...

Ibu-ibu di luar sana... jangan la jadi seperti saya... siap sediakan diri anda untuk berikan yang terbaik untuk anak anda... tambah kan nutrisi badan anda ketika mengandung dan selepas bersalin. 









Semasa berpantang, ibu-ibu mesti penat dan tidak bertenaga... tambahan pulak kalau anak aktif menyusu terutama di waktu malam... set Berpantang ini di rumus khas untuk memberikan tenaga kepada ibu-ibu yang baru lepas bersalin... TAMBAHAN.. susu badan pun semakin banyak... 




Tak cukup budget nak beli full set? Boleh ambil 2 produk ni sahaja.. ia juga pemangkin kepada pertambahan susu yang banyak...



Untuk sebarang pertanyaan boleh SMS saya Suriati. Saya akan membantu anda sedaya upaya saya.. InsyaAllah....

~ Sayang Semua ~
SURIA 889338
SMS - 0134331835