Wednesday, 5 June 2013

Susu ibu susu terbaik untuk anak...

Assalamualaikum dan selamat sejahtera... 

Petang-petang ni nak mengimbau kenangan lama... semasa melahirkan puteri sulung ku.. Qistina... nurse minta susu kan anak... masa dalam wad cuba la susukan tapi tak pasti ada ke tidak susunya... ingatkan ada la susu masuk dalam mulutnya... cuba picit dengan tangan... Ya Allah setitis pun susah nak keluar... Malam tu si anak ni asyik menangis sahaja sebab lapar... Nurse Hospital Besar Temerloh dukung dan pujuk dia... agak dah lama pujuk pun still menangis jugak.... pastu diorg bawak anak ni ke pantry diorg la kot... pastu datang hantar balik, tidur nyenyak... aishhh... masa tu terfikir mana la nak dapat susu ni.. esok nya keluar hospital dan balik ke rumah. 
Petang tu.. nurse klinik kesihatan datang ke rumah.. dia suh letakkan puting botol pada breast nak suh anak hisap.. memang kuat la dia hisap tapi yang keluar hanya darah.... mak ai... xde susu jugak.. sakit lagi ade la... puas pulak nak bagi elok yng luka pecah tu... anak pulak kena 'Kuning'... masuk wad hospital lagi...
Hampir 7 hari duduk hospital... bacaan tahap 'kuning' anak makin naik... apa tak nye.. dalam tempoh tu susu badan memang tak de.. puas picit ke sudu.. nak dpt sesudu pun hampir sejam.. redha je la anak ku... bagi je sesudu jer kat dia.. malam tu agak-agak dalam pukul 1 lebih.. aku tengok nurse semua dah masuk 'sarang' (tido kot sebab senyap sunyi jer...) bermula la operasi membancuh sesudu glukos dengan air dan bagi anak minum.. sian dia tak dpt minum susu... baru la dia dapat tidur lena... masa tu tak tahu lagi pasal produk-produk ni... balik je hospital terus beli susu formula.... rasa sedih sangat tak dapat susu kan anak sepenuhnya...

Ibu-ibu di luar sana... jangan la jadi seperti saya... siap sediakan diri anda untuk berikan yang terbaik untuk anak anda... tambah kan nutrisi badan anda ketika mengandung dan selepas bersalin. 









Semasa berpantang, ibu-ibu mesti penat dan tidak bertenaga... tambahan pulak kalau anak aktif menyusu terutama di waktu malam... set Berpantang ini di rumus khas untuk memberikan tenaga kepada ibu-ibu yang baru lepas bersalin... TAMBAHAN.. susu badan pun semakin banyak... 




Tak cukup budget nak beli full set? Boleh ambil 2 produk ni sahaja.. ia juga pemangkin kepada pertambahan susu yang banyak...



Untuk sebarang pertanyaan boleh SMS saya Suriati. Saya akan membantu anda sedaya upaya saya.. InsyaAllah....

~ Sayang Semua ~
SURIA 889338
SMS - 0134331835

 

No comments:

Post a Comment