Monday, 26 January 2015

Menjemput Rezeki - Belanja makan orang yang tengah lapar

Percayakah anda?
Salah satu kaedah untuk kita MENJEMPUT REZEKI adalah dengan memberi orang makan..

Saya ni bukanlah pakar dalam membincangkan tentang kaedah ini, tapi melalui pengalaman saya,
SAYA YAKIN dan PERCAYA rezeki Allah kurniakan kepada saya.

Satu hari, saya ada mesyuarat di Cyberjaya, so disebabkan jauh sangat, dan kekangan masalah kenderaan, saya ke sana dengan rakan pejabat yang bertugas sebagai pemandu. Alhamdulillah, encik Indra ni baik orangnya... ikut aje apa yang saya minta dan sampai ke tempat yang dituju pun selamat dan tepat.

Lepas habis mesyuarat, masing-masing lapor ni, belum makan tengahari pun.. so, kami singgah la di RnR Sg Buloh..
Nak makan KFC katanya.. ok saya ikutkan ajer..
Masa nak order tu saya dah pesan,
"Encik Indra, saya yang bayor tau..." Dia sedalih-dalih tak mau...
Bila saya keluar ayat POWER!!!
"Encik Indra, biar saya yang bayar... saya pun nak murah rezeki jugak..." Hehe.. terdiam dia tapi senyuman tak lekang..

alhamdulillah, atas DOA dia, petang itu saya dapat order dari Indonesia!!!
Ya Allah, berganda-ganda dari jumlah yang saya keluarkan untuk dia makan tadi..

Esoknya, sejuta ucapan terima kasih saya ucapkan pada dia... tersenyum ler kawan...
Alhamdulillah... katanya...

Kadangkala rezeki yang datang tanpa kita sedar... sesungguhnya SEDEKAH itu pembuka pintu rezeki kita..
Rezeki yang datang bukanlah hanya DUIT semata-mata, tapi nikmat sihat, nikmat lapang, nikmat gembira dan bahagia... macam-macam lagi lah..
So, peringatan untuk saya dan juga anda...

JANGAN KEDEKUT BERSEDEKAH!!!




Wednesday, 7 January 2015

Kanser Kelenjar Tahap 3, kini hampir pulih - Vivix oh vivix

Allah Maha Kaya..

Alhamdulillah, tumpang gembira dengan kisah suka duka seorang rakan Shaklee saya.
Suaminya menghidapi kanser kelenjar tahap 3, kini beransur pulih. 
Tiada lagi kimoterapi, hanya pemantauan doktor 2 bulan sekali.


Tiada apa yang lebih berharga dari kesihatan kita. 
Apa yang penting usaha, doa dan tawakal.
Insha Allah, setiap usaha kita, setiap doa kita, Allah akan makbulkan.




SID anda
Suriati / Azraie 889338
013-4331835

Tuesday, 6 January 2015

Testimoni Vivix - Bila encik suami dah bersuara

Vivix oh Vivix
==========

" Mak sy umo 48 taun.. Taun ni.. Alami jeragat teruk sebab ambk pil perancang.. Xle stop ambk perancang nnt dpt adk.. .. So dh lama la muka kusam n berjeragat.. Pakai macam2 produk dah.. Elok la gebu tp jeragat nampak jgk.. Mcm setompok tanda lahir dh.. Sampai abah cakap " dahla, dah x cantik nak wat camne".. .. Sy bg mak try sebotol.. Mula2 mak ckp ngantuk la along.. Mak tak blh buat kerja.. Sy cakap teruskan je.. Bykkn minum air 0.. Lepas sebulan mcm tu.. Nampak pudar jeragat mak.. N nmpk bersih kulit.. Kawan2 ofis mak pon tegur.. Dorg ckp.. Nmpk muda.. Skang dah nk masok botol ketiga dah.. Hehe.. Sy add on lg scp.. "



Ibu Nurul Akmal

Ini real testimoni.. perghhh bila suami dah kuar ayat power, tak kan nak tunggu lagi kan... nah.. sekarang apa cer?

Betapa mudahnya Western Union - Pelangganku dari Indonesia

Pertama kali mengendalikan pelanggan dari Indonesia.
Sebelum ni hanya terima permintaan dari tempatan sahaja. Alhamdulillah, Allah luaskan rezeki ku.

Pada mulanya agak kekok, macam mana nak bankin duit yer... 2-3 hari jugak la pusing sana pusing sini.
Mujurlah pelanggan kali ni, insan yang biasa berbisnes luar negara. Dia yang tunjuk ajar. Ya Allah, malunya.. hehehe.

Untuk memudahkan urusan jual beli, Western Union yang saya rasakan agak mudah. Tak perlu akaun bank pun.




Mudah sesangat. Maklumat yang penting diperlukan adalah

1. First Name :-
2. Last Name :-
3. No K/P :-
4. Alamat :-
5. No Phone:-

Pelanggan hanya perlu ke cawangan Western Union, isi borang dengan maklumat yang diberi.
TAPI... kena bawa wang lebih sket la, kadang2 rate matawang turun naik.
Ada cas juga yang dikenakan untuk penghantaran wang.

Apabila dah selesai, akan ada satu nombor MTCN. Kira macam nombor rujukan gak la. Nombor ini yang akan digunakan untuk kita ambil wang di mana-mana cawangan Western Union nanti.

Pengalaman saya, pegi pejabat pos, isi borang terima wang Western Union, bagi IC terus proses.

MUDAH...

dan anda perlu tahu nama penuh penghantar wang tersebut.. ( huhu pernah tersilap nama.. naib baik lepas )